Verwen jezelf met een heerlijke, gezonde versie van de carrot cake! Dezelfde heerlijke smaak, maar nu nog luchtiger en notig, en dat allemaal met veel minder calorieën!
Wat deze cake nog specialer maakt? Geen boter! In dit recept gebruik je namelijk magere kwark, waardoor de cake een heerlijke frisheid krijgt. Dat is nog eens guilt-free genieten.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 150 graden (hete lucht) 160 graden (elektrische oven)
Vet de cakevorm goed in (bijv. met bakspray van Dr. Oetker) en bestuif de binnenkant met bloem.
Voeg magere kwark (200 g/ 200 ml) toe aan een beslagkom en meng met het water (3 el). Voeg dan de kwarkcake mix en de eieren (3) in één keer toe. Mix het geheel op de laagste stand met een mixer tot een gladde massa.
Voeg de speculaaskruiden of koekkruiden toe aan het mengsel en klop het beslag daarna op de hoogste stand gedurende 3 minuten, totdat het luchtig en goed gemengd is.
Schep als laatste de wortels en noten door het beslag.
Doe het beslag in de cakevorm.
Bak de carrot cake in circa 60 minuten gaar en goudbruin.
Haal de cake uit de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen
Serveer de cake met kwark en decoreer de cake met geraspte wortels en noten.