Verschillende taartlagen van de Duo Kwarktaart op een kruimelbodem maken deze taart niet alleen lekker, maar hij ziet er ook nog eens feestelijk uit!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe het water (300 ml) op kamertemperatuur en de taartmix (1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel.
Voeg de magere kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 g) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast
Verdeel het taartmengsel over twee kommen.
Verdeel een van de delen taartmengsel over de bodem en zet dat 10 minuten in de koelkast.
Pureer de aardbeien (5 stuks) met een staafmixer of een vork.
Voeg de aardbeienpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa.
Verdeel het tweede deel van het taartmengsel over de kwarktaart.
Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Snijd na het opstijven van de taart met behulp van een mes de taart los van de rand van de springvorm.