Een klassieker: Blueberry Muffins. Muffins op z'n Engels. Het originele Engelse recept met karnemelk.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C). Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm
Meng bloem (250 g), Backin bakpoeder (1 zakje), suiker (200 g), vanillesuiker (2 zakjes) en het mespuntje zout in een kom.
Klop de eieren (2 stuks) los met de zonnebloemolie (150 ml) en karnemelk (100 ml) en schenk dit bij het bloemmengsel. Klop het geheel met een garde tot een stevig muffinbeslag.
Schep blauwe bessen (150 g) en de bosbessenjam (75 g) door het beslag, zodat het beslag gemarmerd wordt. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes, ze mogen tot de rand gevuld zijn.
Bak de blueberry muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Haal de muffins voorzichtig uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Serveer de blueberry muffins met de overige blauwe bessen (150g).